Xile

Valparaíso

On els carrers s'omplen d'art
Escrit el30/03/2014

A uns 100 Km de Santiago en direcció al mar, Valparaiso ocupa els turons costaners del que va ser un dels ports més importants del Pacífic a finals del segle XIX. Avui és reconeguda com la Capital Cultural del país. Casetes de tots els colors s'enfilen a la muntanya formant una laberíntica xarxa de carrerons i escales que serveixen de llenç per tot tipus d'art urbà.

 

 

Quadres a pedres Mural

Cerro Valpsraiso Nena Cerro Polanco

 

  Mercat de Valparaiso  

Mercats de Valparaíso

 

 

El seu casc antic portuari és, des del 2003, Patrimoni de la Humanitat. És ciutat de poetes. Pablo Neruda, entre altres, hi tenia una residència. Un lloc per descobrir sense presses, detenint-te a cada cantonada com si fóssis dins d'una enorme galeria d'art.

 

 

Cantonada colors Escales pintades

Paseo de los sueños Mural Valparaiso Neruda

Happies

 

 

A més, aqui, hi sobreviu un dels autobusos elèctrics en funcionament més antics del món, els Trolebus, que avancen silenciosos entre els carrers del barri del port i dels que els seus habitants n'estan molt orgullosos.

 

 

Trolebus Interior

Barri del Port

Trolebus

 

Malauradament, dies després d'abandonar aquesta preciosa ciutat, un devastador incendi de magnituds mai vistes ha deixat sense habitage a mil·lers de families, cobrant-se més de 10 vides. Costarà aproximadament un mes extingir-lo! Des d'aquí el nostre suport a la població xilena que durem sempre als nostres pensaments.

 

 

Posta de sol Cerro Alegre

Imagen de seguimiento