Vietnam

Ha Noi

Atrapats al cor d'Indoxina
Escrit el18/01/2015

Capital elegant i moderna que deixa pas a la tradició i a la història, bulliciosa i caòtica però amb lloc per al detall, la tranquil.litat i l'ordre, Ha Noi, capital de l'Indoxina francesa del 1902 al 1958, és una altra ciutat de blancs i negres. Per diferents circumstàncies hi hem passat més dies del que esperàvem deixant-nos portar pel moviment del seu laberíntic casc antic, la calma dels seus llacs, l'elegància dels temples i la trascendència de la història. Entrenyable i interessant ha estat la visita a casa de la família de la Mai, una vietnamita que viu a Barcelona.

 

 

 

 

 

Construït fa més de 1000 anys, el cor històric de Ha Noi és un lloc fascinant on perdre't. Carrers estrets que canvien de nom cada un o dos blocs, amb un llegat colonial que treu el cap per sobre de mil.lers de comerços, restaurants, bicicletes, fruites i flors per on veus passar la vida diària dels vietnamites, multitud de motos i mooolts turistes.

 

 

 

Ha Noi, com la majoria de ciutats del país, ha viscut moments terribles. Avui, una gran zona de places i jardins ret homenatge a l'heroi nacional. Les restes de Ho Chi Minh descansen a un enorme mausoleu venerat pels que l'admiren.

 

 

 

Imagen de seguimiento