Vietnam

Ghan Da Dia

Records d'Irlanda
Escrit el10/01/2015

Només baixar del bus a l'encreuament de la carretera principal de la costa amb el desviamemt cap a la ciutat de Tuy Hoa vem saber que havíem trobat el lloc remot que buscàvem. Una ciutat fora de la ruta marcada pels turistes que ens va recomanar una senyora de Dalat. Un lloc amb l'encant de la quotidianitat vietnamita on als capvespres l'avinguda de davant del mar s'omple de gent que hi va a sopar "pinxos" cuinats al moment en unes graelles amb rodes.

 

  

 

 

Tuy Hoa està molt a prop d'una zona de costa abrupta que amaga racons de gran bellesa natural i cultural i que, de moment, només és coneguda pels locals. La carretera secundària que surt de la ciutat en direcció nord paral.lela al mar s'endinsa entre arrossars i petites viles travessant escenes de la més pura tradició vietnamita. La calidesa de la gent en veure't et fa sentir immeditament acollit en un lloc on no t'esperaven.

 

 

 

 

 

Al final de la sinuosa pista, en molts trams coberta de palla, una platja llarguíssima amb un poble de pescadors que arriba a la sorra marca l'arribada al destí. Aquí les roques arran de l'aigua presenten unes espectaculars formes hexagonals tubulars. Segons algunes teories, es van formar fa milions d'anys a causa d'activitat volcànica. És el mateix fenòmen i el mateix paissatge que es troba a la costa d'Irlanda del Nord, als Giant's Causeway. Una extranya sensació d'estar viatjant en el temps i en l'espai ens ha aclaparat durant uns moments...

 

 

  

 

   

 


Aquest indret, el més especial i interessant de Vietnam per nosaltres fins ara, és conegut com Ghan Da Dia. El paissatge sembla una pintura i passar unes hores a aquesta solitària platja és un privilegi.

 

 

Imagen de seguimiento