Vietnam

Delta del Mekong

Vida lligada a l'aigua
Escrit el05/01/2015

Nascut a l'altiplà tibetà i després de recórrer 4.350 kilòmetres travessant terres a la Xina, Myanmar, Tailàndia, Laos i Cambodja el místic riu Mekong arriba a Vietnam per, també aquí, regar camps de cultiu i generar activitat pesquera just abans de desembocar al mar de la Xina Meridional formant un extens delta de múltiples ramificacions d'aigues marrons. És el riu més llarg del sud-est asiàtic i milions de persones en depenen.

  

 

 

 

Camps d'arròs de color verd intens, barrets de palla cònics, amples torrents, ponts, canoes i palmeres dibuixen els paissatges del delta. A les vores dels cabdalosos canals, animats mercats de fruites, verdures, peix i marisc omplen de color els pobles i ciutats de la zona. A molts d'ells només s'hi arriba navegant i el dia a dia d'aquestes comunitats està tan lligada a l'aigua que fins i tot es formen autèntics mercats flotants on venen i compren des de la canoa.

 

 

  

 

 

  

 

 

 

 

Aquí la cultura i la tradició vietnamites es mantenen vives malgrat la forta presència del turisme.  Només cal allunyar-te de la ruta marcada per les agències per ser l'únic occidental passejant per pobles remots com Vinh Trang, pròxim al mar, o Sa Dec, més a prop de la frontera amb Cambodja, on el moviment dels mercats, l'amabilitat de la gent, la música dels populars karaokes, els motors dels grans vaixells de pesca i l'incessant remor del riu marquen l'acompassat ritme de la rutina.

 

 

  

 

 

 

 

 

Imagen de seguimiento