Uruguai

Montevideo

Com a casa
Escrit el24/03/2014

Des del primer moment, a Montevideo, ens hem sentit acollits com si arribéssim a la ciutat d'un amic que ens espera. Una ciutat a més, que en molts aspectes ens ha recordat a Barcelona. L'arquitectura d'alguns carrers amb plataners a banda i banda, el clima de finals d'estiu, l'ambient de bars que podrien ser de l'Eixample, un casc antic i un mercat prop del mar (a Montevideo encara riu), taxis grocs i negres i, sobretot, l'estil de vida de la gent amb qui l'hem compartit, en Marcel i la Jime, a qui hem conegut a través del couchsurfing. En molts moments hem tingut l'agradable sensació d'estar en un barri desconegut de la ciutat comptal.

 

 

Montevideo Ciudad Vieja, Montevideo

Montevideo 

 

Hem gaudit de l'hospitalitat uruguaia coneixent la ciutat de dia i de nit, hem passat un cap de setmana a una caseta a Costa Azul fent asados de carn exquisits i fins i tot hem assistit a una festa familiar d'aniversari amb més de trenta persones!

 

 

 

                                             Posta de sol a Costa Azul                                                                                  

 


Montevideo, ciutat petita, capital d'un país petit, segur i econòmicament pròsper i estable. Que, a més, té una costa preciosa, un interior molt interessant culturalment i està impecablement situat entre Buenos Aires i Brasil. No ens importaria passar-hi una llarga temporada.


Deixem Uruguai havent recorregut els seus més de 500 kilòmetres de costa fent autostop. Aquesta, a més de ser la manera més econòmica de moure's, és també la que et permet conèixer molt millor el país on ets. Parlant amb les persones descobreixes les diferents realitats polítiques, socials, musicals, inevitablement futbolístiques, i reps recomanacions de tot tipus!! Es tracta d'un excel.lent mitjà d'intercanvi cultural. És una pena que aquesta solidaritat viatgera no funcioni igual a tot el món.
Montevideo Cartell 
Imagen de seguimiento