Tailàndia

Koh Tao

La vida sota l'aigua
Escrit el05/03/2015

Deixem enrera l'entrenyable Cambodja i arribem a un dels països més desenvolupats del sud-est asiàtic. Tailàndia gaudeix d'una economia potent principalment gràcies al turisme i a la injecció de capital provinent d'inversions nord-americanes i canadenques. Una explotació del territori, una massificació i un desplegament d'infraestructures que ens ha provocat un rebuig de les mateixes dimensions.

 

La petita illa de Koh Tao, al golf de Tailàndia, presumeix de ser el lloc més econòmic del món on fer submarinisme a causa de la ferotge competència existent. Unes aigües poc profundes, clares, calmades, sense corrents perilloses, amb una bona temperatura i sense riscos destacables més enllà dels propis d'aquest esport, li dónen les condicions marítimes idònies per l'iniciació al buceig recreatiu. Més de 60 escoles ofereixen immersions i cursos de diferents nivells a la multitud de turistes que hi arriben cada dia.

 

 

Som aquí per fer realitat la il.lusió de fer submarinisme i poder apropar-nos a la fascinant vida marina. Durant 4 dies intensos en els que un extraordinari instructor ens ha transmès la seva passió pel buceig i els nobles valors d'amistat, companyarisme i amor per la vida que rodegen aquest esport, hem après tot el que cal per començar a practicar-lo de forma autònoma. Marxem amb el títol 'Open Water' sota el braç i fascinats per l'experiència sota l'aigua. Sensacions difícils de descriure fan que el temps que passes dins el mar, limitat per la capacitat d'oxigen del tanc, es converteixi en una estona emocionant i especial. És l'excitació de ser en un medi tan desconegut on les lleis físiques són unes altres, on la comunicació verbal desapareix i la gestual es torna intensa, on el teu cos es mou a un altre ritme i els teus sentits actuen de forma nova, on mai has de perdre de vista el teu company i on, a sobre, et sents part d'un món de bellesa abrumadora i et falten ulls per abarcar la vida que et rodeja en forma de centenars de coral i peixos de mil colors.

 

 

 

Fora de l'aigua Koh Tao és una illa tropical d'aigües turqueses i sorra blanca, força explotada i amb una amplíssima oferta hotelera i gastronòmica on els preus de totes les coses superen el nostre humil pressupost. Els carrers són plens de turistes, molts d'aquesta espècie que llueix tan orgullosa els seus tatuatges com les cremades de segon grau a la pell a causa de la sobre exposició al sol. La població local està formada per tailandesos i birmans que treballen llargues jornades i que, segurament a causa del cansat tracte amb el sovint prepotent turisme, mostren una antipatía que no havíem trobat encara en aquest continent. Nosaltres ens hem relacionat amb un agradable i simpàtic guetto d'espanyols que estaven a la mateixa escola de buceig que nosaltres, Pura Vida, fundada per un vasc i un català, amb qui hem passat molt bones estones dins i fora l'aigua, recorrent l'illa i fent snorkel amb taurons punta negra!!

 

  

 

 

 

 

Imagen de seguimiento