Tailàndia

Koh Chang

L'última illa de Tailàndia
Escrit el12/03/2015

A Koh Chang hi hem arribat mig per casualitat. Per un canvi de plans d'última hora guiat per una intuïció. I un cop més hem comprovat que, quan viatges, és així com s'arriba als millors llocs. Esperant al port de Ranong, al sud-est de Tailàndia, amb els bitllets per anar a Koh Phayan a la mà, un paper desgastat penjat a la paret amb un anunci d'uns bungalows a Koh Chang ens va fer sentir l'impuls de voler saber més sobre aquesta desconeguda illa de la qual no haviem sentit mai a parlar. Al Golf de Tailàndia hi ha una famosa illa amb el mateix nom però la Koh Chang del Mar Andaman és ignorada per la majoria. Abans del canvi de plan estàvem convençuts, per les recomanacions que haviem rebut, que Koh Phayan reunia les característiques que buscàvem d'illa poc visitada i poc explotada on passar la última setmana a Tailàndia. Però després d'intercanviar quatre paraules amb el conductor d'una de les barques que descarregaven mercaderia al petit port on esperavem, alguna cosa ens va empènyer a canviar els bitllets de Koh Phayan pels de Koh Chang. Minuts després ens trobàvem en una barca de fusta que desprenia una densa estela negre de gasoil cremat mentre avançava a un pas discret però constant. I una hora més tard arribàvem a una illa verge, de densa vegetació i platges daurades. No vem tardar gaire a confirmar que haviem encertat completament i que haviem trobat allò que se'ns presentava impossible. Possiblement l'última illa que queda per explotar a Tailàndia.

 

 

 

 

 Koh Chang

 

Les poques persones que viuen tot l'any a la illa es dediquen al cultiu d'anacards i a la producció de cautxú que complementen amb el discret turisme quan és temporada. L'interior de Koh Chang, força accidentat, amaga una espessa selva que s'extén fins a la sorra de platges remotes gairebé sempre desèrtiques. Camins que s'obren pas entre palmeres pels que puntualment passa una moto, un petit grup de cases que formen l'ùnic poble, un assentament "Moken" a l'extrem septentrional i els bungalows de fusta amagats entre vegetació arran de mar son les úniques formes d'explotació a l'illa.

 

 

Cautxú i anacard


 

 

Assentament Moken

 

Koh Chang és calma, hores de lectura, guitarra, sol, mar, festes discretes a la platja, selva, calaus volant molt a prop teu i cada dia una posta de sol que supera a l'anterior.

 

 

 

 

 

 

 

 

Koh ChangImagen de seguimiento