Tailàndia

Bangkok

Triomf del capitalisme
Escrit el02/04/2015

Probablement la ciutat més popular del Sud-est asiàtic, Bangkok és punt d’arribada, de pas o de sortida per molts viatgers que es dirigeixen a altres països del continent o a altres destins de Tailàndia. És la porta d’entrada a un país on turistes amb diners reconvertits en motxil·lers hi troben tot el que necessiten per poder sentir-se aventurers sense viure, en realitat, cap aventura. Un dels llocs del món on hem vist lluir amb més força el foment del consumisme, el luxe, les falses aparences i, com a tota gran metròpolis capitalista, la desigualtat.

 

 

Bangkok és sense dubte una ciutat amb una personalitat única. Un lloc on les tradicions asiàtiques omplen extensos barris de carrers enteranyinats que es barregen amb grans avingudes, canals i moderns gratacels. Una població que mai descansa, meca del turisme sexual internacional amb un dels barris rojos més freqüentats del planeta, amb grans parcs habitats per llangardaixos gegants que es passegen entre turistes i tailandesos de classe alta que hi fan esport després d’una jornada de feina. Una ciutat pensada pels que volen gastar, on les imitacions de les marques més cares omplen les voreres davant dels centres comercials més grans i luxosos del món. Un oasis de capitalisme al mig d’un sud-est asiàtic rural que intenta sobreviure sota governs comunistes corruptes.

 

  

 

 

Per nosaltres ha estat també una ciutat de pas. Òbviament, com a tants llocs, si hi haguéssim viscut més dies n’hauríem percebut més detalls. Petites impressions, racons oblidats per les masses, històries i persones que ens ajudarien a composar un mapa més complet del que representa aquesta ciutat que, per nosaltres, ha estat en molts moments massa artificial, massa orientada a “timar” els turistes, excessivament destinada a grans lobbies empresarials i sobresaturada de consum, consum i consum, sigui del tipus que sigui. Vam arribar-hi des de Cambodja per quedar-nos unes setmanes a Tailàndia, després hi hem aterrat volant des de Myanmar per passar-hi uns dies i ara, després de 3 mesos al Sud-est asiàtic, ens fa d’última parada abans de volar a Nepal. L’Himàlaia ens espera.

 

 

Imagen de seguimiento