Perú

Machu Picchu

L'energia d'un lloc únic
Escrit el05/06/2014

Un dels pil.lars de la nostra ruta és la ciutat perduda del Machu Picchu. Situada al final de la Vall Sagrada, on comença la vegetació selvàtica, és el llegat més ben conservat del que un dia va ser l'Imperi Inka.

 

 

 

Assentada estratègicament a la llomada creada entre les venerades muntanyes del Machu Picchu (muntanya vella) i el Wayna Picchu (muntanya jove), on emergeixen sorprenentment caudals d'aigua subterranis, emmarcada per un escenari natural de pics selvàtics per sobre els núvols i envoltada de misteris, aquesta ciutat desprèn pura màgia i energia. Quan els primers rajos de sol del dia l'il.luminen, l'atmósfera es torna quasi celestial.

 

  

 

Camí al Machu Picchu 

 

Va ser abandonada fa 500 anys quan, amenaçada per la imminent invasió hispànica, la comunitat Quechua que l'estava construint va haver de fugir. Tot indica que el recinte arquitectònic havia de ser residència de les més altes esferes de la comunitat Quechua i els seus reis, els Inkes, seu de l'educació de la joventut noble, punt d'estudi i observació del cosmos i gran centre religiós i espiritual. Les evidències de les poques rutes d'accés existents van desaperèixer sota la frondosa vegetació que va cobrir per complet la ciutat mantenint-la amagada fins que l'any 1911, el nord-americà Hiran Bigham va topar, sense ser conscient de la seva importància, amb el que podia haver estat el centre neuràlgic del poble Quechua.

 

 

 

     

 

La bonica ciutat de Cuzco (Qos'qo en Quechua) va ser la capital comercial més important de la població Quechua fins l'arribada dels colons. Actualment, convertida en punt de sortida de totes les visites als recintes arqueològics de la meravellosa Vall Sagrada, hi conflueix gent de tot el món a qui centenars d'agències de turisme exposen el seu ventall de paquets treient profit d'un dels llegats culturals més importants dels Andes.

 

 Cuzco 

Cuzco Cuzco

Cuzco Cuzco

Cuzco 

 

 

Restes arqueològiques a La Vall Sagrada

 

 

Machu Picchu i la Vall Sagrada són, sense cap dubte, una de les visites obligades del continent que, per un motiu o un altre, no et deixen indiferent.

 

 

 

Machu Picchu

 

Imagen de seguimiento