Panamà

Ciutat de Panamà

Dues cares i un canal
Escrit el23/07/2014

El contrast entre la ciutat vella de Panamà i els nous barris de la gran capital centre americana és absolut. És sorprenent com en aquest monstruós centre de negocis internacional, els gratacels, l'uniformitat del ciment i les pantalles publicitaries gegants han respectat l'espai on encara pots sentir l'essència d'una ciutat colonial.

 

 Amb l'Àlex i la Julia, dos dels companys del veler

 

Els carrers tranquils del Panamà antic, de típica i ben conservada arquitectura colonial, són la mostra de la segona ciutat construida al segle XVII pels espanyols després que la primera fos cremada i saquejada pel gran pirata Henry Morgan. Avui, la presència del canal més famós del món i l'explotació que en fan els yankees l'ha convertit, com en temps de pirates, en una de les ciutats més riques d'Amèrica Central.

 

 

 

Som a Ciutat de Panamà només unes hores, després de baixar del veler al port de Portobello i abans d'agafar un bus cap a la frontera per entrar a Costa Rica. A més de la doble imatge de la ciutat, ens ha sorprès una altra cosa: El metro és idèntic al de Barcelona!! Funciona des de fa pocs mesos, sent el primer metro de Centre Amèrica, i l'empresa TMB ha estat involucrada en l'obra. No sabíem que Espanya a més de vi i pernil també exportava metros...

 

 

 

 

 

Imagen de seguimiento