Nicaragua

Ometepe

L'illa del Llac
Escrit el17/08/2014

No és gaire habitual que els llacs tinguin illes, ni que aquestes estiguin formades per dos grans volcans i menys que estiguin poblades. Ometepe fascina pel seu origen volcànic, per la seva ubicació, per la seva forma i per la bellesa natural del seu interior.

 

 

 

 

Ometepe 

 

Dels dos volcans que formen l'illa, units per un braç, el més alt segueix actiu. De gairebé 1900 m.s.n.m el Concepción és totalment àrid i molt vertical i l'ascenció resulta perillosa i ens han dit que fins i tot alguns hi han perdut la vida. En un dia clar es pot gaudir de la seva silueta amb la fumerola incansable cubrint el cel de gasos procedents de l'interior del planteta. El volcà Maderas, el petit dels dos, és selvàtic, amb tres tipus diferents de bosc que varien amb l'alçada, i hàbitat de gran varietat de fauna. A la part baixa s' hi conserven alguns petroglífics herència de les primeres civilitzacions que es van establir a l'illa. Nosaltres hem intentat ascendir fins al cim, on el cràter és una llaguna amb una cascada, però el mal temps ens ha obligat a recular abans d'hora quan ja érem al bosc de nebliselva, l'última de les tres classes de bosc del volcà.

 

 

 

 

 Volcà Maderas

 

Si el canal que els xinesos volen construir es converteix en una realitat, Ometepe deixarà de ser l'illa tranquil.la d'un llac ple de vida i tant la població humana com la fauna i la flora es veuran greument afectades per la salinització del llac i el contaminant trànsit de vaixells de mercaderies.

 

 

 Ometepe; Vista del Volcà Concepción

 

 

Imagen de seguimiento