Nicaragua

Jiquilillo

Nicaragua, Nicaragüita
Escrit el11/09/2014

Els nostres últims dies a Nicaragua s'esfumen a la Costa Nord del Pacífic, en un petit poble de pescadors que s'extén al llarg de la platja. A Jiquilillo les cases són totes de construcció molt senzilla a base de fusta i sostres de fulla de palmera on la gent, extraordinàriament hospitalària, passen gran part del dia penjats a l'hamaca.

 

 

 

 Jiquilillo

 

Sorra negra i fina, marees molt variants, palmeres, grans onades, estols de pelicans al capvespre, peix fresc, garrobos negres, manglars, una reserva natural a 2 kilòmetres i un centre de protecció de tortugues. Sembla que no puguin passar tantes coses en un lloc tan tranquil.

 

 

 

 

 

   

 Jiquilillo i entorns

 

De camí a Jiquilillo, no vem poder evitar fer una visita a la fàbrica d'una de les marques de ron més reconegudes del món i orgull dels nicaragüencs. El Flor de Caña és dels pocs rons que es destil.len 5 vegades per eliminar qualsevol resta de sucre la qual cosa ajuda a no tenir ressaca l'endemà!! Extraordinari el tast del Flor de Caña "Centenario" de 18 anys de criança!

 

 

 

 Licorería Flor de Caña, Chichigalpa

 

Vem tenir la sort de que el nostre últim sopar al país va ser a base de peix fresc cuinat al foc de llenya d'una família local de Jiquilillo, rodejats de nenes amb moltes ganes de jugar, mentre queia una tempesta impressionant!! No podiem despedir-nos de millor manera!!! I l'endemà, 11 de setembre, abans de pujar al bus que ens duria a Guatemala, no vem perdre l'ocasió de lluïr la nostra bandera i unir-nos, des de la distància, al crit que al mateix temps omplia els carrers de Barcelona: VOLEM VOTAR!!

 

 

 Chinandega, 11 de setembre de 2014

 

Després de 39 dies, deixem Nicaragua. A través de la seva gent, persones humils amb ganes de que tot vagi bé, de que res espatlli la pau en què viuen ara, hem conegut la realitat que afronta el país després de la seva recent i dura història. Un país meravellós on la corrupció dels dirigents polítics, l'enfrontament entre revolucionaris i conservadors manipulats pels Estats Units i les últimes catàstrofes naturals han deixat dures seqüeles. Per sort, sembla que la difícil situació econòmica en què es troba està sent poc a poc revertida, sobretot gràcies al recent impuls del turisme. Nicaragua ens ha marcat com pocs països fins ara.

 

 

¡Ay Nicaragua, Nicaragüita! La flor más linda de mi querer...

 

 

 Platja de Jiquilillo

 

 

 

Imagen de seguimiento