Nicaragua

Granada

Portes amb històries
Escrit el14/08/2014

Situada a la vora del magnífic llac Cocibolca, als peus del volcà Mombacho i a només 20km del Pacífic, Granada és possiblement la ciutat més encantadora de Nicaragua. Cases baixes amb grans portes de fusta repintades de tots els colors que si parléssin tindrien molt a explicar...

 

 

 

 

 

Granada


 

 

Llac Cocibolca

 

Granada va ser construida l'any 1524 pels colonitzadors espanyols que la van convertir en punt base per arreplegar l'or i els minerals de la zona, amb l'ajuda de la mà d'obra dels esclaus indígenes, per després transportar-los a Europa a través del gran llac, el riu San Juan i el Carib. La ciutat va esdevenir molt rica fet que va atraure els pirates anglesos i francesos més poderosos en nombroses ocasions, fins que els espanyols van construir la fortalesa de El Castillo a un revolt del riu San Juan que va disminuir els lladres que arribaven al llac. El llegat arquitectònic que van deixar els colonitzadors ha convertit aquesta ciutat en un pintoresc entramat de carrers de colors on les antigues residències amb impressionants patis interiors han estat restaurades i convertides en bonics bars, restaurants i hotels. És, segurament, la ciutat més visitada de Nicaragua.

 

 

 

 

 

 

 

 Granada

 

Granada està ubicada enmig del "Cinturó de Foc", una franja amb una intensa activitat sísmica. El volcà Masaya és un dels pocs que, en plena activitat, és de fàcil accés i és possible acostar-se molt a prop del seu cràter. El poble amb el mateix nom conserva un dels mercats més importants del país. Els cinc sentits no són suficients per assimilar el batibull de gent, colors i olors que omplen els carrerons i la gran plaça de Masaya!

 

 

 

 

Volcà Masaya


 

 

Mercat de Masaya

Imagen de seguimiento