Myanmar

Yangon

Pàgines de llibertat
Escrit el17/03/2015

Yangon és una ciutat que concentra tots els elements propis d'una capital asiàtica. Contrast radical de tradició i modernitat, reminiscències colonials, zones ajardinades i llacs, carrers bulliciosos, tràfic intens, pol.lució i un encant insòlit que augmenta com més temps hi passes. Malgrat que la capital política actual de Myanmar és Naypyidaw, Yangon, antigament coneguda com Rangoon, va ser el gran centre econòmic, polític i social durant la colònia britànica, quan Burma i India éren considerats un sol país. Avui és la ciutat de més importància comercial i cultural i està experimentant un creixement vertiginós. Va ser aquí on van sorgir els primers moviments nacionalistes que van acabar propiciant l'independència del país. I va ser en els carrers més cèntrics d'aquesta ciutat on durant el 8 d'agost de 1988, així com en posteriors ocasions, van alçar la veu per la llibertat nombrosos moviments estudiantils, monjos budistes i moltes altres persones que es manifestaven en pro de la democràcia.

 

 

  

 

 


Entre majestuosos però majoritàriament mal conservats edificis d'arquitectura colonial, birmans i visitants es creuen menjant als improvitzats restaurants de carrer, comprant sucs de fruita o fullejant llibres a les successives 'llibreries ambulants' on fins fa només 4 anys s'hi venien de forma clandestina els llibres censurats pel govern que avui s'hi exposen sense aparents problemes. Uns i altres semblen deixar-se portar per l'ambient vibrant d'aquesta ciutat històrica.

 

 

 

 

 

 

Des de moltes zones de Yangon s'observa una gegant estupa de 100 metres d'alçada recoberta d'or. La Pagoda Shwedagon, segons la llegenda construida fa 2500 anys, és la principal atracció turística de la ciutat i un importantíssim punt de peregrinatge budista, especialment encantadora amb els últims raigs de sol.

 

 

 

Imagen de seguimiento