Myanmar

Pyin Oo Lwin

Traces colonials
Escrit el22/03/2015

Pyin Oo Lwin va ser el lloc escollit per les elits anglosaxones que fugien de les altes temperatures i l'ofegant xafogor de l'antiga Birmània buscant aire fresc i pur durant els períodes de vacances. Situat en una zona muntanyosa on el bosc amaga llacs i cascades aquest antic assentament britànic segueix desprenent l'elegància subtil d'aquells que el van fundar.

 

Tot i trobar-se només a una hora de la gran ciutat de Mandalay, l’atmosfera tranquil.la que el rodeja fa que te'n sentis molt més lluny. L'herència anglesa s'evidencia a cada pas. Mansions de camp dispersades als afores del poble, una església catòlica, petits carruatges tirats per cavalls que ara serveixen com a mitjà de transport local, l'estació del tren i una característica torre de rellotge que marca puntualment el pas del temps en són els màxims exponents reconquistats, avui, per cultura i tradicions birmanes.

 

 

 

 

 

La ruta ferroviària que uneix Mandalay amb el nord del país passa per Pyin Oo Lwin i s'enfila entre muntanyes i valls profundes travessant el famós viaducte Gokteik, un llarguíssim pont d'estructura metàl·lica de 700 metres de longitud i 97 d’alçada. Quan es va construir va passar a ser el segon més alt del món, avui és el més alt del país. És impressionant la sensació d'estar penjat entre muntanyes, dins un tren de més de 60 anys que avança tremolós i amb poca decisió. El trajecte de més de 6 hores entre Pyin Oo Lwin i Hsipaw que travessa el preciós paisatge de la província de Shan és de nou un descobriment dels pobles més remots on l’arribada del tren marca un dels moments més moguts del dia.

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

Imagen de seguimiento