Myanmar

Llac Inle

Impecable tradició
Escrit el27/03/2015

A l'est de l'estat de Shan, a uns 880 m d'altitud i rodejat de muntanyes, el llac Inle marca l'estil de vida dels prop de 70.000 birmans, principalment de l'ètnia Intha, que viuen al seu entorn en diferents pobles i ciutats. Molts d'ells cultiven, pesquen, venen, compren, treballen i viuen literalment sobre el llac. Canoes de pescadors exhibint un estil de rem únic al món que consisteix en empènyer el rem amb un peu mentre aguanten l'equilibri sobre l'altre, horts flotants, mercats, temples budistes i pobles sencers construïts sobre l'aigua converteixen aquest racó de Myanmar en absolutament extraordinari.

 

 

 

 

 

 

 

La ciutat de Nyaung Shwe, connectada al llac a través d'un canal, s'ha obert al turisme internacional i s'ha convertit en un dels destins més populars del país. Tot i la gran oferta d'hotels i restaurants, manté l'autenticitat de les tradicions birmanes.

 

 

 

 

A les zones altes properes, pobles petits i de fascinant arquitectura tradicional, són casa de diferents grups ètnics que viuen de l'agricultura, la pesca i de les puntuals visites de turistes. Són paratges de bellesa simple i commovedora, com la de les persones que et creues passejant entre les seves cases de bambú, sobre un carro tirat de bous, sota el porxo de casa seva veient caure la tarda o pescant a una bassa pròxima al poble.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

Imagen de seguimiento