Myanmar

Bagan

Mil anys de devoció per Buddha
Escrit el20/03/2015

Quan els primers raigs de llum del dia comencen a il·luminar l'extensa plana de Bagan t'adones que no et trobes a un lloc qualsevol. Mil.lers d'estupes budistes de diferents dimensions es perden a l'horitzó d'una terra que va ser, durant 200 anys, la capital del primer regne de Myanmar. Dels 4446 temples construits pels successius monarques del Regne de Bagan, establert a la planícia durant el segle VIII, en romanen drets 2230.

 

  

 

  

 

 

Hem recorregut l'àrea en bicicleta, observant les estupes de lluny, des de dalt, des de sota i des de dins, saludant incansablement els nombrosos vehicles carregats de gent local que completen el circuit religiós dels temples principals pregant a cada representació de Buddha, fent-se fotografies i gaudint d'aquest lloc sagrat, convertit en un dels destins turístics més importants del país, amb la devoció i l’entusiasme que un nen mostraria en un parc d'atraccions.

 

 

 

 

 

 

 

Al final del dia, quan cau el sol i les infinites puntes de les estupes es tornen ataronjades, l'espai recupera la màgia que durant mès de 1000 anys ha fet de Bagan un lloc inqüestionablement místic.

 

  

 

 

Imagen de seguimiento