Laos

Don Khong

Una de les 4000
Escrit el12/02/2015

A la zona més austral de Laos, just abans de la frontera amb Cambodja, el Mekong s'eixampla donant lloc a nombroses acumulacions de sorra que han acabat formant illots i illes, algunes de les quals avui estan habitades. És l'arxipèlag Si Phan Don que significa, en Lao, 4000 illes. Diuen que cada una és diferent. Des de les més petites que només treuen el cap durant l'època seca, fins les més grans, muntanyoses, amb cascades, el seu propi bosc amb fauna autòctona i fins i tot alguna convertida en destí turístic de festa i vida nocturna.

 

  


A Don Khong, la més gran de l'arxipèleg, hem passat els nostres últims dies a aquest país que no ens ha deixat de sorprendre. Si Laos i la seva gent són el màxim exponent de calma, Don Khong ho és encara més. Algunes famílies viuen a les petites illes properes i, a les tardes, el silènci es trenca pel bullici dels nens i nenes que surten de l'escola i corren o pedalen cap al marge del riu per pujar a la canoa "pública" o agafar la seva i remar fins a casa.

 

 

 

 

 

Hem explorat amb bici els camins empolsinats que s'endinsen a petits pobles entre bambú, arrossars i palmeres. Dalt d'una canoa hem comprovat la força que té el riu i les fortes corrents que s'hi formen i que només perceps un cop hi ets al mig intentant remar amb totes les teves forces sense deixar de fer voltes com una bruíxola desorientada. Agafar la direcció desitjada i arribar a on vols requereix un enorme esforç de sincronització!

 

 

 

 

És fàcil perdre de vista que et trobes a una illa enmig de l'enorme Mekong. El riu que neix a l'Himàlaia i que ens ha anat acompanyant des de que vem arribar a Àsia. Aquí ens despedim per uns dies del seu misticisme i la seva pau. Li queda menys camí per recórrer. Ara Cambodja ens espera!!!

 

Imagen de seguimiento