Laos

Champasak

Sentim la 'Loving Kindness' budista
Escrit el09/02/2015

Al sud del país, a la vora d'un immòbil Mekong, ens hem apropat al petit poble de Champasak per conèixer les restes arqueològiques més antigues de Laos. A 8 kilòmetres de la població, situades al peu de la muntanya Phou Pou, s'alcen les inspiradores runes del temple Wat Phou (temple muntanya), una construcció anterior al famós Angkor Wat de Cambodja pertanyent també a l'Imperi Khmer.

 

  

 

Les poques parets que segueixen dretes conserven un genial i delicat treball en roca que ha vist passar 16 segles d'història. Són mostres d'art hinduista que expliquen la visió religiosa de les relacions entre la natura i la humanitat. L'entorn natural, les flors blanques del jasmin, el poc trànsit de turistes i les paraules amables dels budistes que el visiten rodegen el temple d'una àurea de pau i serenor que es suma a l'energia que sentim sempre que som a un lloc històric.

 

  

 

 

  

 

 

El silenciós Champasak, esquitxat per l'atmósfera relaxada del Wat Phou, s'extén al llarg de la vora fluvial entre palmeres i altra vegetació tropical. Conserva alguna mostra d'arquitectura colonial francesa amb una mansió, antiga propietat reial, com a màxim exponent. Les teles taronges del budisme taquen el poble amb el caràcter d'aquesta religió basada en el que es coneix com a Loving Kindness, una actitud bondadosa, tendra i generosa que busca allunyar-se de qualsevol sentiment de ràbia o antipatia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Imagen de seguimiento