Guatemala

Llac Atitlán

Bones vibracions
Escrit el19/09/2014

És captivador observar la bellesa d'aquest llac rodejat de volcans que fumegen. Diversos poblets han estat construits al llarg del temps al seu voltant, als peus de les còniques muntanyes. A l'interior de Guatemala, les aigues del magnífic Llac Atitlán són un recurs essencial per l'economia de tota la vall que més enllà del creixent turisme que visita la zona, viu primordialment de la pesca i de les petites plantacions de blat de moro, fríjoles i arbres fruiters com l'advocat, el mango, la papaya, el plàtan i alguns cítrics.

 

  

 

Llac Atitlán

 

Sota el llac s'amaguen les restes de pobles ancestrals que van quedar submergits a causa de la pujada de nivell de l'aigua després d'una erupció volcànica. Un braç de lava solidificat va bloquejar la sortida d'un torrent que neixia al llac i desembocava al Pacífic. Diuen que ja fa anys que l'Atitlán puja de nivell i que algunes cases construïdes a la vora comencen a està en perill. San Marcos La Laguna, el poble més petit del llac Atitlán, ha atret a molts europeus amants de pràctiques espirituals a instal.lar-s'hi per gaudir de les bones energies que, segons diuen, caracteritzen aquest indret. La meditació, el Yoga, la relaxació o el contacte amb l'Ayahuasca s'han convertit en el reclam turístic del lloc. Tot plegat fa que l'estada a un poblet com San Marcos La Laguna sigui recomfortant i plaent sense res que alteri l'harmonia i la pau existents, per molt que hom pugui, com nosaltres, trobar-se només de pas.

 

 

  

 

 Pobles del Llac Atitlán

 

A un parell d'hores en bus des de San Marcos es celebra, dos cops a la setmana, el mercat indígena més gran i representatiu del país a la petita ciutat de Chichicastenango, coneguda popularment com Chichi. Dones vestides amb la roba tradicional, regateig obligat, gent perseguin-te per donar-te la seva millor oferta, teles de colors, tot tipus d'artesania, tortillas i més menjar fan que un matí al mercat sigui agradablement esgotador.

 

 

  

 

  

 

Mercat de  Chichicastenango

Imagen de seguimiento