Guatemala

Antigua

Més a prop de la nostra gent
Escrit el14/09/2014

Entrem a Guatemala després d'atravessar per terra, quasi d'una tirada, els conflictius estats d'Hondures i El Salvador. En tots tres països "las Maras" són un problema important causa d'una elevada delinqüència. A Guatemala actualment el conflicte es concentra en àrees concretes difícilment transitades pels extrangers, fet que ens dóna tranquilitat per poder recórrer les meravelles que amaga aquest país amb tanta herència de la civilització Maya i amb una representació indígena de més del 60%, la més alta d'Amèrica Central.

 

 

A Ciutat de Guatemala, unes hores després d'arribar-hi, ens hem dirigit a l'Aeroport Internacional per rebre una visita molt especial. El Cristian i la Ida venen a passar 15 dies de les seves vacances amb nosaltres! Els nervis i l'emoció per retrobar-nos amb ells ens feia veure les seves siluetes en tots els viatgers que amb comptagotes anaven treient el cap despistats creuant les portes correderes. Ens porten records, sorpreses i novetats de la gent que ens estimem i que ja fa temps que són lluny de nosaltres i els sentim a tots molt més a prop.

 

 

 

Ens instal.lem a l'antiga capital del país, Antigua Guatemala. Una ciutat rodejada de volcans, de carrers adoquinats, casetes colonials ben conservades i places acollidores. És la ciutat més turística del país i no hi falta una gran oferta de restaurants, locals nocturns i hotels de tot tipus.

 

 

 

Des d'Antigua fem una excursió a l'actiu volcà Pacaya on és possible caminar entre la petrificada lava que va cobrir els camps de cultiu de les seves zones baixes durant l'última erupció l'any 2010. Encara avui s'observa perfectament el riu de pedra volcànica, el forat ocasionat al cràter per les explosions i la incessant fumerola que manté en continu estat d'alerta les poblacions properes.

 

 

 

 

Imagen de seguimiento