Estats Units

Yosemite National Park

Parets èpiques
Escrit el30/11/2014

Al cor de la formació muntanyosa de Sierra Nevada, a uns 300 kilòmetres de San Francisco, es troba una de les valls més famoses del món: La Vall de Yosemite. Altíssimes parets de granit s'obren pas entre rius, cascades, boscos de roure, avets i mil.lenàries sequoies, els arbres més grans del planeta.

 

  

 

   

 

El Capitán

 

Aquestes majestuoses parets van marcar l'història de l'escalada. A finals dels 50' joves de tot el món van veure en la muntanya una forma de vida lligada al companyarisme i a la llibertat i des del fons de la Vall de Yosemite els escaladors van extendre's per les parets de tot el món trencant els limits d'allò que semblava impossible. Encara avui, les èpiques parets de Yosemite com El Capitán o el Half Dome són meca per escaladors d'arreu i segueixen sent lloc de referència pel desenvolupament de noves tècniques i material.

 

  

 

 

 

Aquest Parc Nacional, el primer declarat als Estats Units, és hàbitat del gran ós negre, entre moltes altres espècies animals i vegetals. Durant els mesos de calor diuen que els ossos visiten sovint les zones d'acampada i que cal prendre moltes precaucions. Malauradament a l'hivern, quan hi hem estat nosaltres, es fa més difícil veure'ls!

 

 

 

 

Imagen de seguimiento