Estats Units

Silicon Valley

Epicentre de la innovació
Escrit el22/12/2014

La nostra ruta amb autocaravana acaba a Silicon Valley, la badía al sud de San Francisco que s'ha convertit en el nucli mundial de la tecnologia i la innovació. Les més pioneres empreses de IT sembla que no puguin triomfar si no instal.len aquí la seva seu principal i en alguns casos hi creen autèntiques ciutats.

 

Googleplex, campus Google Maps

 

Un conjunt de poblacions-dormitori on viuen la majoria de treballadors d'aquestes multinacionals i els enormes complexes d'oficines ocupen aquesta Vall que rep el nom del mterial utilitzat per fabricar chips i altres parts dels aparells electrònics, el silici.

 

Durant la dècada dels 70, dos estudiants de la Universitat d'Stanford, William Hewlett i David Packard, ocupaven el seu temps lliure construint aparells electrònics al garatge de casa de David, a Palo Alto. Mentrestant, a pocs carrers, un joveníssim Steve Jobs passava hores fent proves i experimentant amb idees innovadores forjant a base de perseverància els fonaments de la que avui en dia és una de les multinacionals tecnològiques més exitoses del món.

 

 

 

Stanford University a Palo Alto

 

Amb el Martino, antic company de feina i amic del Pablo, hem dinat dins l'Infinit Loop, un dels complexes més importants d'Apple i amb en Jason, un altre ex-company de la mateixa empresa, hem fet un recorregut pel Googleplex, base d'operacions d'un altre monstre tecnològic. La privacitat i l'alt nivell de secretisme és clau en aquestes empreses i no permeten l'accés a la majoria de zones tancades però ens hem pogut fer a l'idea dels muntatges que hi tenen i conèixer els sorprenents beneficis socials dels que disposen els seus treballadors.

 

 

 

 

Googleplex a Mountain View i Apple Infinite Loop a Cupertino

 

Aquesta ha estat l'estació final abans de retornar l'autocaravana i acomiadar-nos dels pares del Pablo. Han estat quasi 4000 kilòmetres d'un road trip espectacular i una autèntica immersió a la cultura nord-americana amb una companyia única.

 

 

 

Darrers moments amb la caravana i els Blázquez

 

Nosaltres seguim uns dies a Silicon Valley, a la tranquil.líssima ciutat de Sunnyvale on, a casa del Martino, gaudim del confort d'una llar, aprofitem per enllestir feines i agafem forces per seguir viatjant!! A poc més d'una hora es troba un dels indrets pioners en la pràctica del surf, la platja de Santa Cruz. Escultures, plaques i inclús un museu sobre els inicis d'aquest esport commemoren els primers surfistes. Tot plegat, un veritable santuari pels amants d'aquest pràctica! I a tota hora, faci el temps que faci, si hi ha onades, l'aigua és plena de gent amb taules!

 

  

 

 

 

Sunnyvale i Santa Cruz

 

Imagen de seguimiento