Estats Units

Napa Valley

El Penedès de Califòrnia
Escrit el29/11/2014

Al nord de Califòrnia, resseguint la badia de San Pablo, les boniques Valls de Napa i Sonoma es cobreixen de vinyes. És aquí on neixen els raïms que avui dónen lloc als millors vins de Nord Amèrica. El clima mediterrani temperat que domina la zona converteix aquests terrers en idònis pel cultiu de varietats com Chardonnay, Cabernet-Sauvignon, Malbec o Sirah. Aquí es produeix vi des de mitjans del segle XIX quan van arribar-hi els primers burgesos d'un estat encara en formació. Ràpidament van proliferar els cellers fins que al 1968 es va signar un tractat que prohibïa la parcel·lació del terreny i la sobreexplotació de les valls sent així la primera reserva agrícola protegida de tota la nació nord-americana.

 

 

 

Napa Valley va guanyar-se la fama dins del sector vinícola internacional quan l'any 1976 dos vins locals van quedar escollits com els millors del món per davant de les més importants i reconegudes marques franceses, italianes i espanyoles, en una cata a cegues a Paris. Des d'aleshores ningú qüestiona la qualitat de la producció a aquesta zona que rep al voltant de 5 milions de turistes anuals. La majoria de cellers disposen d'una gran infraestructura per donar servei als visitants que posa en evidència que el turisme s'ha convertit en un negoci tan o més important que la producció i la comercialització del vi.

 

Per casualitat i sense saber-ho el primer celler que vem visitar va ser Artesà, propietat de la família catalana Raventós, fundadors del Cava Codorniu. A Napa produeixen vins de qualitat i la seva localització d'alt d'un turó i l'arquitectura moderna del celler el converteixen en una de les joies del circuit enoturístic. Gràcies als contactes i a l'experiència de la Maria al món del vi a Catalunya, vem aconseguir tastar gratuïtament cinc vins diferents, entre ells un espumós!

 

 

 

 

Aquí hem començat la nostra ruta amb autocaravana en família i ens ha servit com a primer tast per conèixer els raconets, el funcionament i la distribució del que serà casa nostra les properes dues setmanes.

 

 

 

Imagen de seguimiento