Estats Units

Grand Canyon of Colorado

L'autobiografia del Món
Escrit el09/12/2014

Diuen que observar el Grand Canyon és com tenir davant les pàgines del diari que el planeta Terra ha escrit al llarg de milions d'anys. El problema és que només els geòlegs saben interpretar-lo. Poden extreure'n dades tan sorprenents com els períodes climàtics que han afectat aquesta regió al llarg del temps, les diferents espècies que hi han habitat o la vegetació que hi creixia. Per això, les prop de 40 capes de roca del Grand Canyon del Colorado són de les més estudiades del món.

 

   

     

 

 Hi hem arribat pocs minuts abans que es pongués el sol quan el vermell de les seves parets s'intensifica. Fins que no hi ets molt a prop, no el veus. L'aproximació es fa llarga i excitant mentre esperes trobar-te amb una imatge que, sense haver-la vist en directe, ja tens grabada a la memòria. Però per molt que te l'hagis imaginat, per molta gent que te l'hagi explicat, per molt que l'hagis vist en fotografies milions de vegades... Quan hi ets al davant, l'emoció t'aclapara. És un dels espectacles naturals més bells que hem presenciat.

 

  

 

 

Al nord d'Arizona, on temps enrere els pobles Navajos tenien casa seva, el riu Colorado ha esculpit, al llarg d'uns 450 kilòmetres, aquest interminable forat que assoleix els 1600 metres en el seu punt més profund. Hem recorregut per complet la seva vora sud aturant-nos a observar-lo una vegada i una altra des de diferents angles i en les diferents hores del dia. Te'l miris des d'on te'l miris, la vista talla la respiració però és especialment embriagador amb els primers rajos de sol del matí.

 

  

  

 

 

 

 

Imagen de seguimiento