Equador

Quito

A la meitat del món
Escrit el23/06/2014

Deixem enrera l'aventura de la jungla amazònica i tornem a la civilització. Més concretament arribem a la capital de l'Equador. Han estat uns dies molt especials on sovint hem tingut la sensació d'està vivint dins d'un documental però en certa manera ja sentíem una imperiosa necessitat de comoditat, higiène i confort, lluny dels mosquits i la humitat de la selva. A més, el nostre cos ens demanava una alimentació més variada després de tants dies menjant arròs amb pollastre i plàtan bullit.

 

  

 

Quito és una ciutat amb un casc antic preciós, de balconades i edificis colonials, placetes i carrers adoquinats situada al llarg d'una vall rodejada de muntanyes on destaca el volcà Pichincha. Diuen que és un dels centres colonials més bonics de sudamèrica.

 

 

 

  

Seguint la recomanació d'un amic colombià hem descobert l'art del pintor i escultor humanístic Oswaldo Guayasamin. Gran part de la seva obra està exposada a "La Capilla del Hombre", museu que ell mateix va fer construir abans de morir per posar les seves creacions al servei del seu país. La visita inclou un recorregut per la casa on l'artista va viure els seus últims vint anys i que ajuda a conèixer la personalitat d'aquest defensor de la identitat i la cultura de les comunitats natives a llatino-amèrica. D'ideologia d'esquerres, mostra a través de la pintura el seu rebuig a les dictadures i a qualsevol acte repressiu al llarg de la història arreu del món amb un missatge d'esperança de llibertat. Hem gaudit molt descobrint la figura d'un mestre d'aquest continent que ignoravem fins ara i ens hem emocionat amb la seva feina, i això que no hi entenem d'art!

 

  

 

 

Quito es troba molt a prop de l'Equador, la meitat del món!! És, inevitablement, una atracció turística on han construit un complex arquitectònic que conté el punt de la meitat del món calculat pels francesos que van arribar a l'indret el segle XVIII. Anys després es va comprovar que no van ser prou precisos i que la veritable "meitat del món", calculada ara amb GPS, està a una distància de 200 metres. Sobre aquesta "nova" línia que separa l'hemisferi nord i l'hemisferi sud existeix el museu Intiñan (el camí del Sol) on és curiós observar una sèrie de demostracions interactives de l'efecte de l'atracció magnètica dels pols i l'anul•lació de les forces just sobre la línia. Allà hem passat la vigília de Sant Joan fent país, quasi en el moment del solstici d'estiu!!

 

 

 

 

 

Imagen de seguimiento