Cuba

Cienfuegos

El plaer de l'espontaneïtat
Escrit el20/11/2014

Malgrat la coincidència amb el cognom de l'heroi de l'Exèrcit Rebel, no és Camilo Cienfuegos qui dóna nom a la ciutat sinó el governador general de Cuba José Cienfuegos. Tot i així aquí, com al llarg i ample del territori cubà, les referències al triomf revolucionari i els missatges que commemoren els seus herois també són molt freqüents.

 

 

 

 

Cienfuegos té un aire diferent a la resta de ciutats cubanes i és que és l'única que no va ser creada pels espanyols sinó  per immigrants francesos que van arribar a l'illa a principis del segle XIX. Per la seva localització geogràfica a la costa oest i protegit al final d'una badia, el seu port va esdevenir cada cop més important fins a convertir-se en el segon principal de l'illa.

 

 

 

 

 

Sense resultar una localitat més atractiva que d'altres que ja hem vist a Cuba, Cienfuegos ens ha semblat un lloc interessant. La plaça principal està plena de galeries d'art i quan et perds per la perifèria del centre topes ràpidament amb els aspectes més quotidians de la vida cubana. Aquí ens hem allotjat a una casa particular encantadora i hem conegut un dels pocs cubans de la generació dels 60' que li agrada més la música rock i heavy metal que la música autòctona! El plaer de la visita a Cienfuegos s'amaga redera de les vivències i petites experiències que ocorren només quan et deixes portar.

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Imagen de seguimiento