Costa Rica

Pavones

Pura Vida!
Escrit el26/07/2014

Quan un surfista s'imagina l'onada perfecta, sense saber-ho, està pensant en l'onada de la platja de Pavones. Aquí es dónen totes les condicions idònies per, no només formar una paret surfejable esplèndida, sinó, a més, interminable. L'onada neix al punt on el mar es troba amb la desembocadura del Rio Claro i la força oceànica l'empeny cap a la badia aconseguint que el tub vagi trencant lentament i ordenada fins més enllà del que t'arriba la vista. Si un surfista puja a l'onada al començament i està ben situat, pot arribar a gaudir de la mateixa durant quasi 3 minuts seguits. Els dies de molt mar es formen onades de més de 4 metres d'alçada que generen una peregrinació que desborda la platja. Som davant de "l'onada llegendària".

 

  

 

 

 

Pavones és un poble de casetes de fusta disperses amb taules de surf al porxo. Famílies nombroses de guacamais canten sorollosos als arbres, manades de cavalls córren lliures per la vora del mar i cuques de llum voladores il.luminen els caimins a la nit. Entre la frondosa vegetació que rodeja el poble s'amaguen les cases d'alguns veterans americans que s'han instal.lat aquí atrets per una forma de vida relaxada i vinculada al surf.

 

 

 

 

 

 

És un bon lloc per entendre el trannà dels "Ticos" i el seu lema "Pura Vida". Dues paraules que diuen molt. Pot significar "hola", "encantat de conèixer-te", "de res", "a reveure", "que vagi bé", "entesos" i moltes altres coses. Sentir-ho aporta bon rotllo i la veritat és que s'encomana de seguida!

 

 

  

 

 

 

 

Imagen de seguimiento