Costa Rica

Caño Negro

Inundats de calma
Escrit el03/08/2014

Costa Rica és un país petit amb una enorme varietat d´ecosistemes i microclimes que dónen lloc a la riquesa natural que el converteix en un dels estats amb major biodiversitat del planeta. Bosc tropical sec, selva tropical humida o selva inundada són alguns dels hàbitats de multitud d’espècies.

 

 

La regió de selva inundada més famosa i visitada pels turistes és El Tortuguero, a la costa nord del Carib on, si tens sort, pots veure com tortugues marines arriben a desovar o com centenars de recent nascudes surten de l'ou cap al mar abans de ser caçades pels furtius o ser devorades per les aus. Nosaltres hem optat per explorar una reserva natural molt aïllada i oblidada pel turisme de masses: El Refugio de Vida Silvestre Caño Negro.

 

 

 

 

La selva inundada de Caño Negro és l'hàbitat natural d'infinitat d'aus, rèptils i alguns mamífers que aprofiten els canals i les petites llacunes per protegir-se i alimentar-se.

 

  

 

 

 

Entre la vegetació s´amaga el petit poble amb el mateix nom que la reserva. És un indret on la calma s´apodera dels camins de terra que separen les cases i sembla que la natura s´hi expressa sense que res la modifiqui. Segurament es tracta d'una de les poques regions del país on el turisme encara no ha intervingut massa en el dia a dia de les persones. Viuen de la pesca, del cultiu de pinya, de yuca i de blat de moro i de la ramadaria a petita escala. És, per nosaltres, el punt de sortida de Costa Rica aprofitant la inhòspita connexió fluvial des de Los Chiles per entrar a Nicaragua.

 

 

 

  

 

 

 

Imagen de seguimiento