Colòmbia

Guatapé

Un poble de sòcols
Escrit el06/07/2014

A la vora d'una enorme represa, construida a principis dels anys 70, s'aixeca el colorit i animat poble de Guatapé insòlit per la decoració de les façanes de totes les cases del centre que durant els anys 90 van ser pintades de colors vius i se les va decorar amb originals sòcols que els ciutadans cuiden i mantenen impecables.

 

  

 

 

 

 

 

La represa ha servit com a reclam turístic, princialment entre els habitants de Medellín, aportant una certa prosperitat a una zona mancada de recursos. Entre el verd intens dels turons que es salven de l'aigua, destaca el Penyol, un monolit natural d'origen incert que s'imposa solemne sobre la pau de la zona.

 

  

 

 

A Guatapé hem estat testimonis de l'eliminació de Colòmbia del mundial davant dels amfitrions brasilers. Contagiats per l'alegria i l'esperança que tenien tots els colombians d'eliminar des de l'humilitat i el bon joc a un dels favorits, hem animat i patit la injusta derrota com ells. Ens ha encantat la seva reacció al final del partit quan, amb llàgrimes als ulls, aplaudien i vitorejaven el seu equip. Molt entrenyable i commovedor. Hem vist com un país ple de diferències culturals, racials i econòmiques s'unia incondicionalment per una sola samarreta. Creiem que això és el més bonic que fa el futbol i l'esport en general. Ja tenim ganes, d'algun dia, poder animar la nostra selecció. Esperem que aquest sigui l'últim mundial sense Catalunya!!

 

 

 

 

 

Imagen de seguimiento