Colòmbia

Eix cafeter

Despertars de luxe
Escrit el04/07/2014

La qualitat internacionalment reconeguda del cafè colombià pren forma al centre del país, en valls plujoses i molt verdes. Ens hem instal•lat a Salento, un dels pobles amb més tradició cafetera on ens fa una especial il.lusió conèixer de prop el procés en què uns fruits vermells es transformen en una beguda tan desitjada. Ens hem trobat amb una població molt hospitalària que després d'intercanviar quatre paraules s'ofereixen a convidar-te a un cafetó. És un luxe, per fi, poder esmorzar amb un bon cafè!! No ho feiem des de que vem sortir de Barcelona. Per extrany que sembli a cap dels països on hem estat tenen cultura de cafè i no el saben fer bo!!

 

 

 

 

Salento

 

Hem visitat una finca on cultiven cafè orgànic i hem participat en totes les etapes de producciò, excepte la torrada dels grans, ja que dura entre 3 i 4 hores. Hem cullit els fruits madurs de la planta, hem extret els grans de l'interior, els hem remullat per despendre'n la membrana melosa, els hem posat a secar al sol perquè els caigui la closca i hem mòlt grans torrats per cuinar-los i beure un deliciós cafè!

 

 

 

  

 

 Finca cafetera

 

No només els camps de cafè doten aquestes valls d'una bellesa especial. La natura t'abruma al Parc Natural de Cocora i al seu Bosque de la Niebla ple d'orquídees i col.librís i et sents molt petit rodejat de centenars de Palmes de Cera, una espècie de palmera que pot arribar a medir 60 metres d'alçada considerada arbre nacional de Colòmbia.

 

 

 

 

  

 

  

Vall de Cocora
Imagen de seguimiento