ColòmbiaCartagena de IndiasAmèrica Central a la vista! |
Escrit el16/07/2014 |
Colorits carrers, esglésies colonials ben conservades i balconades de cases baixes són el marc on transcórrer la vida alegra dins les muralles de Cartagena de Indias. Ciutat romàntica, font d'inspiració d'artistes i poetes, històrica fortalesa medieval escenari d'innumerables batalles i enfrontaments entre espanyols i pirates, actualment convertida en un nucli el.litista de moda i restauració és, per nosaltres, la porta de sortida de Colòmbia i d'Amèrica del Sud després de 185 dies.
Passejar sense rumb per l'entramat de carrers i places del casc antic tot prenent un granissat de fruits tropicals és la millor manera de gaudir d'una de les ciutats colonials més maques i més ben conservades del continent americà. Sens dubte, per entendre i gaudir de la cultura local de prop és millor sortir del centre històric i perdre's pel barri Guetsamaní on la vitalitat i el somriure dels colombians omplen els carrers d'un ambient optimista que s'encomana i atrapa... Diuen que a Cartagena saps quan hi arribes però no quan marxes...
Nosaltres hi som amb la intenció d'embarcar-nos en un veler per arribar a Panamà navegant pel mar Carib. Hi ha diverses embarcacions que fan aquest recorregut portant turistes d'un país a l'altre. Des de catamarans on viatgen més de 20 persones fins a velers petits amb 4 o 5 passatgers. Decidits a trobar una opció que ens agradi, també econòmicament, ens hem dirigit al port nàutic i de seguida ens han posat en contacte amb un capità d'un petit veler que sortosament salpa l'endemà cap a Portobello, Panamà. El viatge consistirà en 2 dies complets de navegació per alta mar fins l'arxipèlag de San Blas, ja a aigües panamenyes, on passarem 4 dies gaudint d'aquestes illes abans de posar els peus de nou al continent. Juntament amb un català, una madrilenya i un alemany de Munich passarem els propers 6 dies dins del "Trophy Girl". Una nova aventura ens espera tan aviat com es despleguin les veles i el vent ens porti rumb a Amèrica Central!
|