Cambodja

Stung Treng

El somriure del Mekong
Escrit el17/02/2015

Una vegada més els encants del riu més llarg del sud-est asiàtic ens apropen a la seva riba. A pocs kilòmetres de la frontera entre Laos i Cambodja, en trams on el corrent no és fort, els dofins d'Irrawaddy han convertit les aigües dolces del Mekong en el seu hàbitat. Fa temps que es troben en preocupant perill d'extinció ja que mètodes il.legals de pesca, la contaminació i l'elevat tràfic d'embarcacions impedeixen que moltes cries arribin a l'edat adulta. Malgrat que tant a Laos com a Cambodja són animals sagrats i avui molt apreciats per l'interès turístic que generen, al Mekong només hi sobreviuen entre 80 i 100 exemplars. Els dos altres rius on habiten els dofins d'Irawaddiy són l'Ayeyarwady, a Myanmar i el Mahakam, a Borneo, Indonesia.

 

    

 Dofins d'Irrawaddy al Mekong

 

Al nord de la remota ciutat d'Stung Treng, situada a l'encreuament entre el Mekong i un afluent, un grup de dofins freqüenta una zona d'aigües tranquil.les i algunes famílies locals s'han organitzat per apropar als interessats, amb la seva barca, a intentar veure l'expressió dòcil d'aquest cetaci.

 

 Stung Treng

 

Durant una tarda de sol potent en la que la densitat de l'aire semblava més alta del normal, els dofins ens han encomanat el somriure. Una estona més, com sempre carregada de pau i bona energia, al Mekong. L'última en el nostre viatge. Des d'aquí el riu acabarà de travessar Cambodja i creuarà la frontera amb Vietnam on formarà el gran delta per arribar al mar.

 

Riu Mekong

 

Imagen de seguimiento