Cambodja

Angkor Wat

Fascinats per l'art Khmer
Escrit el20/02/2015

Els temples d'Angkor, una de les meravelles arquitectòniques del món, són una altra prova existent de la bellesa que l'home és capaç de crear amb les seves mans. Una demostració de l'èxit de la imaginació, el súmmum de la creativitat i l'expressió més sublim d'art religiós que hem vist fins ara. Novament constatem que, en qüestions religioses, l'espècie humana se supera i traspassa límits inimaginables.

 

 

 

Construït per la civilitzacio Khmer entre els segles IX i XIII, Angkor va ser el centre neuràlgic de l'espiritualisme hinduista i la capital d'un imperi que abarcava des del golf de Bengala fins a la Xina i el Vietnam. Es tracta del compex religiós més gran del món del qual, avui, se'n conserven més de 100 temples, cadascun representant la necessitat d'adorar una figura sagrada diferent. De la ciutat on vivien les persones ja no queda res. Els seus habitatges construïts amb bambú i fulles no han suportat el pas del temps tal com ho han fet els edificis de pedra dedicats a les deïtats.

 

 

 

 

 

Dispersats en un entorn selvàtic, els temples s'alcen solemnes desprenent cadascun un misteri propi. Tots són diferents. Tenen en comú que, sempre, com més t'hi apropes més et sorprenen. El detall dels gravats, els hornaments de les columnes, l'enginy de la construcció, la llum que es filtra entre arbres i es cola pels finestrals, la presència de la jungla reconquerint espais, el silènci místic trencat pel so de la naturalesa quan trobes un racó sense ningú... Cada moment viscut a Angkor és una experiència de fascinació i plaer sensitiu. Fins i tot la sortida del sol és especial, encara que hagis d'esforçar-te molt per oblidar, sense aconseguir-ho, que estàs rodejat de mil.lers de persones competint per fer la millor fotografia.

   

 

       

 


Després de dos intensos dies recorrent la zona amb bici, marxem abrumats, físicament cansats i amb la sensació de deixar alguna cosa a mitges... I és que la zona que ocupen els diferents temples és tan gran, tan variades són les ubicacions on es troben i la quantitat d'art a apreciar és tal que podries passar-te setmanes recorrent aquesta obra mestra, descobrint nous espais i vivint els mateixos en diferents moments del dia sense ser capaç de donar mai per acabada la visita.

 

 

 

 

 

Imagen de seguimiento