Brasil

Rio de Janeiro

Ciutat de l'alegria i una de les festes més boges del món
Escrit el10/03/2014

Rio de Janeiro, una ciutat que ens generava quasi tantes ganes de conéixer-la com de passar de llarg pel respecte que li teniem a la gran inseguretat de la que molts viatgers i els propis brasilers ens havien advertit. Però com ja hem anat comprovant al llarg del viatge, no pots deixar que les opinions i les experiències viscudes per altres influeixin en les expectatives que tens d'un lloc condicionant la teva estada. Perquè cadascú veu les coses des de diferents punts de vista, cadascú es fixa en detalls diferents i aprecia i valora diferents aspectes. Nosaltres, després d'una setmana, marxem enamorats d'aquesta ciutat que no ens ha semblat més perillosa que qualsevol altra gran metròpoli, i això que vem arribar-hi de nit i el primer bus que vem agafar anunciava que el final de la línia era a "Cidade de Deus", la més famosa i una de les més perilloses faveles de Rio. Malauradament no podem negar l'existència de la criminalitat però no és tan fàcil trobar-t'hi quan vius només uns dies a la ciutat. Potser hem tingut sort o potser és el resultat de la feina de la Policia Pacificadora de cara al Mundial i als Jocs Olímpics, expulsant els traficants de les faveles. El cert és que ens hem mogut arreu que ens semblava interessant amb total normalitat, fent de la nostra estada una experiència que no oblidarem...

 

vista Rio lapa furgo i catedral

Praia Ipanema Pao do Acucar

 

La manera com viuen el carnaval a aquesta ciutat és impressionant!!! Per carnaval tot és possible, tot s' hi val, tothom està content, tothom s'estima, ningú treballa i ningù es queixa de res!!! La festivitat dura oficialment 5 dies però la ciutat està de festa quasi dues setmanes durant les quals els carrers s'omplen de gent, música, parades de menjar i begudes i mooolts colors. A diferència, per exemple del carnaval a Espanya, aquí la festa comença de bon matí i dura tot el dia i, per alguns, tota la nit!! La gent es reuneix al voltant d'un "bloco", concerts de samba que es desplacen pels carrers en plan Rua tot i que els més multitudinaris els fan a escenaris estàtics. Alguns dies arriben a haver-hi més de mil blocos en diferents punts de la ciutat. Aquest és el carnaval que passa al carrer mentre el carnaval oficial té lloc al "Sambódromo" on les 10 millors escoles de samba de Rio competeixen pel títol anual del carnaval. Consisteix bàsicament en una multitudinària desfilada amb carrosses i disfresses a ritme de samba que han estat pràcticament tot l'any dissenyant, composant, contruint i assejant. El resultat és un espectacle de música, dansa, llums i colors al que pots accedir comprant entrades des de 3€ a la revenda fins a 70 € per tenir la millor vista! Nosaltres vem escollir la primera opció!

 

 

 

 

 

Rio de Janeiro, una ciutat que d'entrada pot semblar grisa, caòtica i bruta però que com més temps hi passes més atractiva es torna. Amb edificis moderns que conviuen amb els destartalats i amb habitatges de rics, protegits per reixes i seguretat privada, barrejant-se amb els més humils. Amb barris encantadors com Lapa o Santa Teresa, amb platges que bullen de vida tan de dia com de nit i amb parcs habitats per monos, tucans i lloros procedents dels turons selvàtics que existeixen dins la ciutat! Atractiva sobretot per l'ambient que s' hi respira i l'alegria que transmet la gent que hi viu, i més quan és carnaval!! Els brasilers t'ajuden pel carrer o al transport públic quan et veuen perdut, son agradables al tracte fent-se molt fàcil començar a xerrar, brindar, ballar i riure amb ells encara que no sempre t'entenguis!!

  

Escaleria Lapa vista cristocristo Redentor al corcovado furgo  

 

 mico

 Tucan mono

llac ocellet tucan mirant a camara

esquirol brasiler 

 

 

Després d'haver tastat part de la gastronomia, begut combinats i sucs naturals, ballat samba i viscut la festivitat més representativa, només ens faltava viure el futbol per acabar de tenir una idea de la cultura brasilera. Vem tenir la sort d'assistir a un derbi Flamengo - Botafogo al mític i espectacular estadi de Maracaná. Vem anar-hi amb el Leandro, que ens ha acullit a casa seva tota la setmana, i vem estar animant al seu equip des del gol nord amb una de les aficions més nombroses i animades del país.

 

 

posta de sol a maracana Maria, Pablo i Leandro

Pablo, Leandro i Cristian a Maracana Boa Noite Maracana

Imagen de seguimiento