Brasil

Ilha Grande

Selva, calma, platges i surf!
Escrit el15/03/2014

Hem deixat Rio de Janeiro per venir a aquesta illa on hem sentit i llegit que hi ha una de les platges més maques del món... Hem canviat el ritme frenètic de la samba i les cerveses pel reggae brasiler amb caipirinhas de maracuyà natural davant del mar. El bullici i les aglomeracions per passeigs a través de la selva i "siestas" a platges precioses.

 

platja a ilha grande illeta

 

Ilha Grande és la definició de la calma i la tranquilitat on no existeixen les presses ni l'estress. No hi ha cap carretera ni cap cotxe i la única població és un petit poblet de carrers de sorra que és on es concentra tot el turisme amb una gran oferta de botigues de pareos, pousadas i hotels, restaurants i agències on contractar activitats marítimes. No ens esperàvem que seria tan turística tot i que no és gens agoviant. Nosaltres hem tingut molta sort trobant un lloc on dormir perfecte! Ens han llogat una cabanyeta construida al pati de la casa d'una família local. Han estat molt simpàtics i acollidors amb nosaltres i ens ha sortit quasi a meitat de preu que a qualsevol altra pousada del poble!

 

passejant ilha grande barqueta pescadors

noia i gos surfers perill cocos

 

Per moure't per l'illa has de recórrer els senders que travessen les muntanyes i la selva o bé pagar el transport en barca. Nosaltres vem decidir moure'ns sempre caminant i així descobrir els diferents sons de la jungla i els animals que hi viuen. Destaquen entre tots els monos Bugio, que són els més grans d'Amèrica del Sud i que produeixen un brugit que sembla de dinosaure i es sent des de kilòmetres de distància!

 

Mono Buzio

                                                                                   Mono Buzio  

 

Hem compartit els dies a Ilha Grande amb l'Andrea i el Nacho, una parella de xilens que esperem retrobar a Santiago, i amb en Gabriel, un amic brasiler d'en Nil que viu i treballa aquí mentre estalvia els diners necessaris per començar a viatjar.

 

A la famosa platja Lopes Mendes hi vem arribar després d'una excursió de 2 hores i mitja durant la que et topes amb dues platges més pel camí i on la forta calor i humitat de la selva et fan suar i arribar com si ja t'haguéssis banyat! La recompensa és una platja kilomètrica de sorra blanca finíssima, aigua turquesa, palmeres cocoteres, arbres per estirar-te a l'ombra i l'única platja de l'illa on sempre hi ha onades per fer surf. Aquest dia les onades eren petitetes però suficients per llogar una taula i passar una gran estona dins l'aigua!!!!

 

Lopes Mendes

               Vista des de la Platja Lopes Mendez

 

surf a lopes mendes salt a lopes mendes

Lopes Mendes surfejant a lopes mendes, ilha grande

               Platja Lopes Mendez


Imagen de seguimiento