Bolivia

Salar d'Uyuni

Amb la ment en blanc
Escrit el15/05/2014

Llacs immòbils amb silènci absolut només interromput per la presència d'alguna vicuña i dels últims flamencs que aprofiten les aigues calmades abans de marxar cap a Chile on passaran l'hivern. Altíssims volcans d'aire dramàtic que escalfen les aigues a 5000 metres d'alçada. Un desert de sorra i el més gran desert de sal. El sud-oest de Bolivia presenta escenes dignes de pintures surrealistes tacades pel pas dels turistes que, com nosaltres, recórren en 4x4 aquesta zona de l'Altiplà Bolivià.

 

 

  

  

 

 

 

 

 

 

Quan vem arribar al poble d'Uyuni ens van informar que la única manera d'arribar al famós Salar i conèixer el seu entorn era contractant un "tour organitzat" de diversos dies. La idea no ens va atraure però ara, després d'haver-ho viscut, podem dir que val la pena.

 

 

  

Expedició amb qui vem fer el tour de 3 dies pel sud-oest de l'altiplà Bolivià: una turca, un brasiler, un francès, un polac i dos catalans


 

  

 

  

 

 

 

Aquests primers dies a Bolivia hem pogut constatar el dràstic contrast que existeix entre aquest país i Argentina. Només creuar la frontera, els pocs metres que els separen es converteixen en distància abismal pel que fa a l'ambient caòtic del carrer, l'indumentaria de la gent i els preus molt més baixos de Bolivia. Comerços ocupant les voreres, parades ambulants venent de tot, taxistes cridant destins, dones assegudes a terra carregant a l'esquena els seus nens... Una atmósfera que et confirma que estàs en un país amb una cultura pròpia molt viva.

 

   

 

 

 

 

 

Imagen de seguimiento