Bolivia

La Paz

Un nom contradictori
Escrit el21/05/2014

A quasi4000 metres d'alçada, en ple altiplà bolivià, està situada la increïble ciutat de La Paz. Custodiada pel majestuós pic de l'Illimani (6462m), l'enorme metròpoli ha invaït la vall on es troba urbanitzant-la per complet i convertint-la en un tapís de maons. Tot conflueix aquí on regna per sobre de tot el caos i la pol•lució. 

 

 

   

 

  

 

 

No hi ha un sol carrer recte ni pla, els operaris del bus viatgen amb el cap fora de la finestreta cridant el preu i la destinació del transport i els usuaris pugen i baixen on volen. Aquí no existeix el concepte "parada de bus", apliquen el "parar el bus". Hem vist més gent necessitada demanant pel carrer que en tot el país i hem començat a sentir alguns símptomes de mal d'alçada. Et canses molt ràpidament i es fa difícil respirar ja que, a causa d'una menor pressió atmosfèrica, hi ha menys oxigen i s'hi afegeix que l'oreografia de la ciutat és molt exigent i que el nivell de contaminació és altíssim. Per tant, com més aire neccessites, més diesel respires.

 

 

 

 

  

 

La Paz, tot i que l'agovio que ens ha provocat ens n'ha fet sortir ràpidament, és un lloc que ens ha impactat. Ens ha semblat una ciutat única en molts aspectes que de nit es transforma en un espectacle lluminós. A més, ens n'emportem un record molt especial. Hem conegut el Victor, un luthier artesanal a qui hem encarregat que ens construeixi una guitarra personalitzada al detall, de mides viatgeres i amb motius i símbols de la cultura Tiwanaku que esperem que ens acompanyi la resta del viatge i per sempre més!

 

 

 

 

 

 

 

 

Imagen de seguimiento