Belize

Placencia

Coral, palmeres i rom
Escrit el26/09/2014

Belize ocupa la franja nord-est d'Amèrica Central i disposa d'una costa caribenya resseguida de nord a sud per una de les barreres de coral més llargues del paneta. En aquest petit país, colònia britànica fins el 1981, hi conviu una gran diversitat de cultures i ètnies en plena sintonia. Mayes, Creoles, Garífunes, Mestissos, europeus i altres grups immigrats tenen en comú l'hospitalitat, l'alegria i la satisfacció de compartir un país de paratges idíl.lics.

 

 
 

A Placència, una de les platges més valorades del continent belizeny, s'hi concentra una petita comunitat Garífuna. Alguns diuen ser descendents de pirates i esclaus. En cases de fusta de tons pastel viuen de la pesca i, en temporada alta, del turisme. Hi hem arribat fora d'època i el poblet de Placència desprèn una sol.litud i una calma que sembla poder trencar-se en qualsevol moment...

 

  

 

L'àurea especial d'aquest lloc també ha estat apreciada per molts nord-americans i canadencs que hi tenen residències i per algunes celebritats... Passejant per la platja hem topat amb una de les cases d'estiueig d'en Francis Ford Coppola! Llàstima que en aquells moments no es trobava per aquí... Li haguéssim signat uns autògrafs sense cap inconvenient...

 

Amabilitat garífuna, música reggae, palmeres, rom, platja i un snorkel espectacular amb la innoblidable sensació de veure en directe per primera vegada un tauró! A un parell de metres sota nostre un nodrissa, inofensiu per l'ésser humà, nedava tranquil entre el coral.

 

 

Els últims dies en companyia del Cristian i la Ida s'acaben rodejats de l'essència caribenya de Belize. Els despedim amb el regust trist del comiat però extremadament feliços d'haver tingut amb nosaltres aquí, un altre cop després dels Torres, part del nostre món, de la nostra vida a casa.

 

 

 

Imagen de seguimiento