Argentina

Puerto Iguazú

Meravellats per la selva
Escrit el27/02/2014

Hem passat les últimes 6 setmanes a la Patagònia i les últimes 48 hores viatjant en bus. Els busos eren comodíssims i, encara que sembli mentida, no se'ns ha fet gens llarg el viatge! Ens han passat pel.lícules, ens han servit menjar deliciós i, fins i tot, ens han portat cava i whisky!

 

Hem creuat Argentina en diagonal i ara sí que hem notat un canvi radical en el clima, els paisatges i la gent. Les infinites estepes despoblades han passat a ser boscos d'arbres i palmeres humits i exhuberants que dibuixen un quadre de més de mil tonalitats de verd. La xafogor que fa és molt forta i sembla que l'aire sigui espès. Els calmats llacs andins són ara 2 rius amb un cabal impressionant. Les solitàries famílies de guanacos observades de lluny per còndors han estat substituides per incontables invertebrats, aus, rèptils i mamífers. Els argentins, tant xerraires i amb aspecte europeu, són ara més reservats i la majoria de pell més fosca i força més amargs al tracte. Són moltes les diferències existents, però resulta òbvi trobar-les entre uns 3500 km de distància, per molt que tot formi part del mateix país.

 

cascades i palmeres ocell de la selva

insecte papallones grans

arca de san marti Maria i cascades


Hem arribat a l'extrem nord-est d'Argentina on l'encreuament dels rius Iguazú i Paraná conforma la triple frontera entre Argentina, Brasil i Paraguay. Som aqui per poder viure de prop una de les meravelles naturals més espectaculars del món. La brutalitat de la força de l'aigua dels més de 250 salts que formen les famoses "Cataratas de Iguazú" et deixa bocabadat. 

 

                                                cascades papallones

                                                garganta del Diablo

                                                Tortuga

 

 

 

Recorrent els senders del parc nacional argentí vius les cascades de primera mà, escoltant el fort brugit de l'aigua, contemplant-ne l'alçada i mullant-te per l'incessable quantitat de gotes pulvoritzades en suspensió. A més, l'entorn selvàtic del riu i la seva fauna tampoc decepciona. Nosaltres vem completar la visita amb una curta volta en llanxa que et porta just a sota d'alguna de les cascades, com per veure el què dur sota les faldilles!

 

vista riu Iguazú Yacaré

                Riu Iguazú                                                                                                                       Yacaré al riu Iguazú

 

 

mono caputxí coatí

                Mono capuchino                                                                                                            Coatí

Imagen de seguimiento