Argentina

Patagònia Nord

Bariloche, San Martín de los Andes i la Ruta de los 7 lagos
Escrit el25/02/2014

Bariloche ens ha resultat un contrast massa fort amb la resta de poblacions de la Patagònia. És una ciutat gran, amb el seu tràfic, soroll, aglomeracions i comerços de tot tipus. D'entrada no li hem sabut trobar l'encant però el que la fa especial és la seva localització. Al peu de la serralada dels Andes, a la vora del llac Nahuel Huapi, rodejada de muntanyes, glaciars i algún volcà. Podries passar-te dies perdut entre refugis de muntanya sentint de prop la calma i el silènci dels pics andins davant d'uns paisatges on l'aigua sembla haver conquistat la terra.

 

Refugio Lopez llac Lacar

                Refugio López                                                                                                                  Lago Lácar

 

Una mica més al nord de Bariloche comença "la Ruta de los Siete Lagos" amb racons de boscos i llacs que recorden a Suïssa i Àustria. L'hem recorregut fent autostop, compartint carretera amb gent encantadora que esperem retrobar durant el viatge!! Amb ells hem pogut arribar allà on caminant o amb colectivo (bus) no hauria estat possible.

 

Autostop a la ruta 40 vista cerro campanario

refugio lopez llac lacar i pablo

 

 

Hem passat uns dies a San Martin de los Andes, al mig de la ruta dels llacs, on el Che Guevara va fer una parada durant el seu viatge en motocicleta. L'antic paller on els van deixar dormir és ara un museu dedicat a la seva història, als seus valors i a la seva filosofia.

 

 

                                     Museu del Che, San Martin de los Andes llac lacar

                                               Museu del Che                                      Lago Lácar

 

 

Aquests dies sota els Andes han posat fi a la nostra estada a la Patagònia on hem estat les últimes 6 setmanes. La Patagònia, terra d'estepa infinita, de guanacos, de muntanyes imponents, de llacs, de gel, de fred, d'estrelles, de foques i pinguins. Terra on ha començat el nostre viatge.

 

 

 

cerro colorado

                                                                                  Cerro Colorado, San Martín de los Andes

Imagen de seguimiento