Argentina

Esquel

El tren de vapor patagònic
Escrit el11/02/2014

Seguint per la Ruta 40 cap al nord hem fet una parada a Esquel. Vam sentir a parlar d'aquest poble, per primera vegada, a Buenos Aires. El Fabián, un historiador que ven mates fets amb carbassa a San Telmo, ens va explicar l'existència de La Trochita, un tren de vapor dels anys 40 que segueix funcionant amb les peces originals fent un tram de l'antic recorregut des d'Esquel. Ens va recomenar que si podiem, no ens perdéssim aquest viatge en el temps. La Trochita va deixar de funcionar com a tren de passatgers l'any 1993 i actualment fa un recorregut tancat d'anada i tornada orientat al turisme. Els vagons de fusta, els paisatges despoblats i el so del xiulet de la xemenèia de la màquina, et transporten fàcilment dins l'escenari d'una pel.licula de l'oest, més encara si es té en compte que a pocs kilòmetres, tot i que uns anys abans, van viure-hi amagats els bandits Butch Cassidy i Sundance Kid.

 

         peus ruta 40

                          En bus per la Ruta 40

 

A Esquel ens va acullir en Sebastián i amb ell vem recórrer part del Parc Natural Los Alerces. Malauradament, aquest any gran part del parc està tancada per l'existència d'una plaga de rossegadors causada per la floració del bambú i la conseqüent aparició de nombroses llavors. Els ratolins son possibles portadors del virus Hanta, que és mortal pels humans.

 

Esquel està situat en una plana rodejat de turons que formen part de la serralada pre-andina. Poc turístic, tranquil i sense un atractiu especial vem viure'l durant dos dies amb en Sebastián trobant-li encant tan de dia com de nit.

 

trochita estacio interior

cel trochia

Imagen de seguimiento