Argentina

El Bolsón

Descobrim la bio-arquitectura
Escrit el14/02/2014

Rodejat de muntanyes boscoses, el Bolson és conegut a la zona pel seu hippisme. "El Bolsón Tierra de Locos", ens van arribar a dir els nois que ens portaven des d'Esquel amb la seva furgoneta. La impressió que nosaltres ens n'emportem és la d'un lloc tranquil on la gent busca el contacte amb la naturalesa, l'artesania i la música dominen els carrers i l'escala de valors de les persones posa en primer lloc la conservació de l'entorn natural molt per sobre de tot allò només material. Com a tot arreu, hi deu haver de tot... Nosaltres ens vem allotjar a casa del Pablo, un argentí que viu al mig d'un bosc, amb la seva filla de 6 anys, a una casa construida per ell amb maons d'adobe, fustes, fang i altres materials naturals i reciclats. Ens va donar una lliçó de bio-arquitectura i ecologisme i ens va omplir el cap de nous somnis!!!

 

 

 

 

  

Els voltants del Bolson, com la majoria de pobles d'aquesta zona pre-andina, tenen moltíssimes possibilitats de caminades i excursions. S'intueix un canvi de paisatge on l'estepa patagònica ja no és protagonista i el clima també ha canviat. Poc a poc, ens apropem a zones més càlides.  

                 El Bolsón                                                                                                                        Río Azul


 

 
 

Imagen de seguimiento